Statsbudsjettet 2018

Her var det noen overraskelser.

Vi (og mange andre) regnet jo med at de ladbare hybridene skulle bli dyrere – og det var blant annet denne anelsen som gjorde at vi anså 2017 som året for å skifte bil – MEN disse to forslagene kom veldig overraskende:

  • Avvikle den særskilte fordelen for elbiler i firmabilbeskatningen (dvs. full firmabilskatt).
  • Fjerne fritaket for engangsavgift for elbiler og innføre samme vektfradrag som for ladbare hybridbiler. Dette innebærer at bare de aller tyngste elbilene får engangsavgift.

Det er utrolig hvor fort myndighetene i Norge snur. Firmabil kan bli dobbelt så dyrt og det med så og si null forvarsel. Hva med alle som har leaset bil eller inngått en annen (vanlig) avtale som er bindende i tre år? Forslaget innebærer en aldri så liten økonomisk belastning.

Fjerning av vektfradraget gjør den eneste fullverdige familieelbilen (Model X) enda dyrere enn den er fra før. Jeg er glad at vi har vår. Med vektavgiften på toppen av den alt høye prisen hadde Model X blitt uaktuelt for oss.

Siste innlegg

Arkiv

Kategorier

Meta

Robert Skrevet av: